Dream Big

Work Hard

اینستا گروک Instagrok


Instagrok- نقشه ی مفهومی موضوع تحقیق

 

چه می شود اگر وقتی موضوع تحقیق خود را جستجو می کنید، به جای یک سری از نتایج که زیر هم لیست می شوند و بر اساس نزدیک بودن یا بیشتر مورد علاقه بودن آنها مرتب می شوند، یک نقشه ی مفهومی گرافیکی را مشاهده کنید که ارتباطات مستقیم مفاهیم را به شما نشان دهد؟ آیا این روش کمک چشمگیری به درک شما از موضوع نمی کند؟ ابزای همانند این، می تواند به ما کمک کند که درکی مشابه با اقیانوسی کم عمق از موضوع به دست آوریم. این ابزار را سایت instagrok.com معرفی کرده است. در این مقاله قصد دارم شما را با اسن سایت آشنا سازم.

 

grok.jpg

 

 

grok کردن چیست؟

grok یک slang است که به معنای درک و فهم مستقیم یک موضوع است. instagrok این امر را بواسطه ی نمایش گرافیکی موضوعات مرتبط  و اطلاعات مرتبط با کلمه ی جستجوی شما اجرا کرده است.  این ابزار نه تنها امکان جستجو را فراهم می کند بلکه شما می توانید نتایج را مطابق با دانش خود تغییر نیز بدهید و مواردی را به آن اضافه کنید و نقشه ی مفهومی (معنایی) بهتری ایجاد کنید.

این سایت به شما این امکان را می دهد که بتوانید در قسمت journal ، به سرعت و سادگی نکاتی را اضافه کنید که این کار را می توانید به سادگی با استفاده از کلیک بر روی یک دکمه انجام دهید. نوار کناری نتایج جستجو اطلاعاتی تکمیلی شامل « حقایق کلیدی»، «وبسایت های مرتبط»، «فیلم ها»،  «تصاویر»، «گوئیز ها» و غیره را به شما نشان می دهد. این امکان وجود دارد که شما بتوانید این موارد را نیز به گراف اضافه نمایید.

همچنین می توانید روی هر کدام از زیر شاخه ها کلیک کنید تا ارتباطات آنها را نیز مشاهده نمایید و این خیلی جالب است.

 



دریافت
مدت زمان: 1 دقیقه 27 ثانیه 

موارد شایان ذکر و محدودیت ها:

 این سایت واقعا جالب است و در نوع خود یک خلاقیت بسیار خوب در اینترنت و جستجو محسوب می شود. باعث می شود که زمان و تلاش بسار کمتری برای جستجو و درک موضوع تحقیق دانشجویان صرف شود و نتایج کاملا بی ربطی که در موتور های جستجوی دیگر نمایش داده می شوند از لیست سایت هایی که باید به آنها مراجعه کرد خارج شوند. اما سوال اینجاست که آیا راحت کردن جستجو به این سبک، برای دانشجویانی که باید تحقیق را فرا بگیرند مضر نیست؟ در حقیقت ساده سازی بیش از حدِ جستجو می تواند توانایی دانشجو را برای مواجهه با رکورد های مختلف جستجو و تشخیص ارتباطات مناسب موضوعی آنها با موضوع تحقیقشان تضعیف کند. یک دانشجوی خوب باید بتواند در زمانی که صرف جستجو می کند، نتایج جستجو را ارزیابی کند و آنها را  خودش دسته بندی کند. این موضوع آنجایی اهمیت می یابد که تحقیق در اینترنت انجام نمی شود. ممکن است تحقیق مورد نظر نتایجی را در کتابخانه، روزنامه، تلویزیون و غیره در بر داشته باشد و از آنجایی که چنین ابزار هایی در دسترس محقق یا دانشجو نیست،  دانشجو به این توانایی برای طبقه بندی و اولویت بندی نتایج جستجویش نیاز دارد.

 

در موضوع کمک به دانشجویان برای به دست آوردن مهارت های بهتر برای تحقیق و جستجو، Instagrok می تواند بیشتر از یک کمک ساده باشد. این سایت میتوانید برای کلاسهای دبیرستان و حتی مقطع راهنمایی نیز مورد استفاده قرار گیرد همانطور که برای دانشجویان در دانشگاه ها نیز می تواند بسیار مفید باشد. در حقیقت با افزایش چشمگیر اطلاعات به فرمت الکترونیکی این ابزار می تواند کمک های شایانی به جستجو کنندگان کند. دانش آموز یا دانشجو به سادگی عنوانی را وارد می کند و کامپیوتر مطالب مرتبط را به صورت دسته بندی شده و سازماندهی شده و آماده مصرف تحویل میدهد!

 

یکی از محدودیت هایی که این ابزار دارد عدم توانایی آن برای جستجوی کلمات فارسی است. این محدودیت برای فارسی زبانانی که به دنبال نتایج فارسی هستند یک بن بست توسط این سایت است. شاید بتوان امیدوار بود که متخصصان موتور های جستجو و data mining در کشور بتوانند چنین موتور جستجویی را برای زبان فارسی ایجاد کنند. به امید آن روز

 منبع: تراپر

۹۶/۰۲/۱۶ موافقین ۰ مخالفین ۰
lakizadeh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی